Hoe word ik molenaar?

Door in uw vrije tijd een opleiding te volgen. Het Gild Fryske Mûnders verzorgt verspreid door de hele provincie deze instructie, die minstens een jaar in beslag neemt. Deze opleiding is erop gericht dat vrijwillige molenaars op een verantwoorde wijze met molens draaien. Een molen heeft niet alleen als monument een grote waarde, vaak overschrijdt de herbouwwaarde al het bedrag van één miljoen euro! Daarom wordt tijdens de opleiding veel waarde gehecht aan het opdoen van praktijkervaring op verschillende molens en onder verschillende (weers-) omstandigheden. De praktijk wordt door middel van theorielessen op de molen, of op speciaal georganiseerde avonden, ondersteund.
De opleiding, die gemiddeld twee jaar duurt, wordt afgesloten met een examen, afgenomen door Het Gild Fryske Mûnders.

U kunt zich opgeven voor de opleiding bij dhr. S. Hoekstra, leermeester van het Gyld. Tel. 0519-562459. Op de korenmolen De Hoop Holwerd en de poldermolen Phenix Marrum krijgt u dan elke zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur praktijkles in het bedienen van de molens en de nodige theorie. Na de nodige lesuren en stages op enkele andere molens wordt het examen afgenomen. Na het slagen bent u vrijwillig molenaar, een hobby die je niet meer los laat.

contentmap_module

Donateur worden

Als donateur van de stichting kunt u bijdragen tot het behoud van ons cultureel erfgoed. U bent dan intensief betrokken bij onze stichting middels nieuwsbrieven en speciale open dagen in onze monumenten.

Lees meer...

Colofon

W3C Valid XHTML & CSS | Ontwerp en technische realisatie door J-Media